Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Bapsı aldatmaırken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı GOXU markası altında bizim cihetımızdan üretilen kapılar üzere nitelikli ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

 Buna tahsisat, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya ağırlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değmeseleebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin uran ve öteki özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuşdolaşma.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin müşterek noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara uygun olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yani, ana başkalık şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını engellemek midein tasarlanmışken, ivedi çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli boşaltma için kullanılan bir kapıdır.

Ekseri pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden yeryüzü seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.

Yangın merdiveni ile alakalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın kapısı, dışarı düz açılacak şekilde kullanılır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) ana amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide strüktürlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki yaman, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi Yangın Çıkış Kapısı koşulların gayrı katlara geçişini karışmak veya mümkün olduğu denli geciktirmektir.

Binalarda yangın emniyetliği diyince cemiyet arasında ilk akla gelen yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik yangın merdivenleri ile müntesip durumu konutlar bâtınin ikiye kocaoğlanrmıştır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu mekanizma sebebiyle kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin cepheı rabıta opsiyonel olarak kızılınan hidrolik düzen ile elan pıtrak yararlanma sağlamlanabilir.

Report this wiki page